Száznál is több migránst fogtak el egyetlen éjszaka

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak négy embercsempészt, továbbá nagyobb csoportokban, 102 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.
Vágólapra másolva!

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Honvédség járőrei a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 8-án 22 óra és április 9-én 6 óra között

öt csoportban, összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, marokkói, líbiai, algériai, szenegáli és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályok megfelelően jártak el.

Osztrák nő vezette az autót

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. április 9-én 2 óra 15 perckor Zákányszék külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit, amit egy osztrák állampolgárságú nő vezetett. Mellette ülő férfi utasa török állampolgár, aki érvényes okmányokkal rendelkezett. A járműben további négy, magát töröknek valló férfi is tartózkodott, azonban ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A 27 éves sofőrt és 26 éves társát az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hajnalban is ellenőriztek

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2022. április 9-én 3 órakor Szeged belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy magyar férfi vezetett. Mellette ülő női utasa szintén magyar állampolgár. A járműben három, magát szírnek valló férfi is tartózkodott, azonban ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az 54 éves sofőrt és 32 éves társát az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.