Szijjártó Péter: Magyarország energiaellátása biztonságban van, és ez így lesz a jövőben is

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Vágólapra másolva!
Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Magyarország energiaellátása biztonságban van, és ez így lesz a jövőben is - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, Magyarország megszegi az uniós szankciókat, ha beváltja azt az ígéretét, hogy rubelben fizeti az orosz energiát. Ez nincs így, derült ki a miniszter bejegyzéséből.
Vágólapra másolva!

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Magyarország energiaellátása biztonságban van, és ez így lesz a jövőben is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az MVM leányvállalata, a CEEnergy és a Gazprom leányvállalata, a Gazpromexport közötti szerződéses viszony, valamint az elmúlt napok technikai tárgyalásai alapján lehetséges a brüsszeli szankciók megsértése nélkül, a szállító által előírt módon fizetni a leszállított földgázért.

Értjük, hogy másoknak más érdekeik vannak, de a mi érdekünk az, hogy hazánk energiaellátásának biztonságát garantáljuk. S ezt meg is tesszük, mert a háború árát senki nem fizettetheti meg a magyar emberekkel." - irta a miniszter.