Azon siránkozik a 444, hogy nem volt sikeres a baloldal halálkampánya

Veszprém, 2022. február 16. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2022. február 16-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Emlékezetes, a járvány kezdete óta és kampány során a baloldal rendszeresen arról beszélt, hogy az idős emberek halála a baloldalnak kedvez. A Soros-blog, a 444.hu most egy írásban azon sajnálkozik, hogy nem jött be a baloldal számítása.
Vágólapra másolva!

Hosszas írásban sajnálkozik azon tehát a 444.hu, hogy nem jött be a baloldal halálkampánya, és – mint a címben írják – a Fidesz azokban a megyékben is nyerni tudott, ahol a legtöbb áldozata volt a koronavírus-járványnak.

Emlékezetes, a baloldal a járvány kezdete óta halálkampányt folytatott, elég csak az oltásellenességre, az álhírekre, kamuvideóra gondolni, vagy arra, amikor

Márki-Zay Péter azt fejtegette, szerinte a Fidesz támogatottsága csökkent, és további csökkenésre számít, mert „a Covid által megtizedelt idősebb generáció szavaz rá, nem pedig a fiatal tehetségek”.

Ez egyébként visszatérő elem volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének eszmefuttatásaiban, Márki-Zay Péter több videójában és nyilatkozatában is visszaköszönt a gondolat, hogy az idős választók halálával a baloldal járhat jól.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy "pusztulnak" az idősek Forrás: facebook.com

2021 januárjában egészen megdöbbentő stílusban úgy fogalmazott:

De nem csak Márki-Zay Péter mondott hasonlókat. A momentumos Tóth Endre egy online elnökségi ülésen beszélt arról, hogy a koronavírus-járványból, mások szenvedéséből politikai hasznot lehet húzni. Ő úgy fogalmazott: „Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (...) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt”.

Az egyik legfelháborítóbb kijelentést, Nagy Attila Tibor baloldali tanácsadó tette, aki arra hívta fel a figyelmet a Pesti TV vitaműsorában, hogy

a baloldalnak jobban ki kellene használnia a járványban meghalt embereket gyászolók fájdalmát.

A vitaműsorban Lánczi Tamás politológus azonnal úgy válaszolt, hogy ez a felvetés olyan aljasság, amire nehéz szavakat találni. Később Nagy Attila Tibor zavarodottan motyogni tudott, amikor az ATV egyik műsorában Kiszelly Zoltán, a Századvég igazgatója emlékeztette szavaira.

A DK-s Arató Gergely pedig még az első hullám idején sajnálkozott azon, hogy kevesen haltak meg. Mint fogalmazott: „A halottak számában sem áll, sajnos, rosszul az ország" – érzékeltetve a „minél többen halnak meg, annál jobb" elvét.

Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök-jelöltje Fotó: Koncz Márton - Origo

De beszállt a halálkampányba a baloldali média is, A régi indexesek blogjának, a Telexnek az egyik „újságírója" Márki-Zay Péterhez hasonlóan sértegette az időseket. A baloldali propagandista a „járványban elhulló Fidesz-szavazókról" írt, egészen döbbenetesen kegyeletsértő módon úgy értekezett a meghalt emberekről, mintha azok legyek lettek volna, akik „elhulltak".

Ezek után már nem is csoda, az óriási baloldali bukás után, a Soros-blog, a 444.hu

azon sajnálkozik egy hosszas írásban, hogy nem jött be a baloldal számítása, halálkampánya,

hiszen a Fidesz-KDNP óriási győzelmet aratott az országgyűlési választásokon.