Hamarosan bíró elé állhat a verőcei sorozattolvaj

Vágólapra másolva!
Bankkártáyákat és egyéb értékeket lopott egy 24 éves, verőcei férfi Vácott, melyeknek egy részét eladta, a bankkártyákkal pedig telt-italt, és cigarettát vásárolt, taxival közlekedett. A tavaly nyáron letartóztatott tolvaj ellen indult nyomozást most fejezték be a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Egy váci férfi kezéből kapta ki a pénztárcát a férfi tavaly tavasszal, május 16-án. A benne talált bankkártyával többször vásárolt.

Közel 30 ezret költött vele cigarettára és alkoholra.

Hetekkel később több bejelentést is kaptak a rendőrök arról, hogy az autók utasteréből lopták el a bankkártyájukat, amivel fizetni is próbáltak.

A váci rendőrök elég hamar a 24 éves, verőcei férfira kezdtek gyanakodni, mert korábban már többször is intézkedtek vele szemben hasonló esetek miatt. A sorozatos lopásokkal gyanúsított férfit

2021. július 13-án hajnalban elfogták és őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

A tolvaj Forrás: Police.hu

A 24 éves férfi besimerő vallomást tett, és elárulta, hogy

a lopott holmik többségét néhány ezer forintért már eladta, a lopott bankkártyával pedig bevásárolt,

ahányszor ételre vagy italra volt szüksége, emellett többször költött taxira is. Hozzátette, megbánta a lopásokat, és szeretné lezárni a múltat.

A váci rendőrök

a letartóztatás alatt álló, 24 éves férfi ellen lopás, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomoztak,

melyet most befejeztek, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.