Pálinkás József és Gémesi György sem csatlakozik Márki-Zay új pártjához, pedig a kampány alatt mindketten szoros szövetségben álltak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével - írja a promenad24.hu.

Úgy tűnik, hogy egyre több korábbi szövetségese fordul el Márki-Zay Pétertől a történelmi választási vereségét követően. A portál arról ír, hogy

hétfőn délután ki is derült, hogy sem Pálinkás József, sem Gémesi György nem kíván vele politikailag együttműködni egy új párt alapításában.

Pálinkás József és Márki-Zay Péter.Forrás: promenad24.hu

A portál emlékeztet: a napokban Márki-Zay kinyilatkoztatta, hogy az általa vezetett ellenzéki összefogás súlyos választási vereségét követően új pártot alapít, amelyet vasárnap esti Facebook-élő közvetítése során is megerősített, hozzátéve, hogy

a Mindenki Magyarországa Mozgalomból kinövő új jobbközép párttal indulni akar a 2024-es európai parlamenti választáson is.

A szoros szövetség befuccsolt

A portál arról tájékoztat, hogy két olyan politikus sem akar csatlakozni Márki-Zay új pártjához, akiket korábban a legszorosabb szövetségesei között emlegetett, sőt, akiknek politikai formációit tulajdonképpen be akarta olvasztani.

Pálinkás József akadémikusról, az Új Világ Néppárt elnökéről és Gémesi Györgyről, Gödöllő polgármesteréről, az Új Kezdet alapítójáról, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökéről van szó.

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke, Gödöllő polgármestere a párt bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a Bartók Galériában, 2017. március 18-án.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A lap az atv.hu-t idézve azt írja: Pálinkás közölte, őt még nem kereste meg senki az új párt megalakításával kapcsolatban. Sőt, az atv.hu-tól értesült a bejelentés híréről, és rögtön elárulta:

nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Gémesi György is, aki néhány napja a Klubrádióban azt mondta:

nem gondolkodik pártalapításban, Gödöllő városa és az önkormányzati szövetség elég munkát ad neki, és elég nagy kihívást is jelent számára.