Április 12-én 24 óra alatt összesen 359 migránst tartóztattak fel és 354 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen az országba - írja a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 63 migránst állítottak meg Kelebia, Kunbaja Tompa, Csikéria, Budzsák, Katymár és Bácsalmás területén.

Csongrád-Csanád megyében 23 esetben összesen 255 migránst fogtak el Ásotthalomnál, Mórahalomnál, Újszegednél, Tiszaszigetnél, Ruzsánál, Pusztamérgesnél, Szeged-Gyálarétnél, Röszkénél, Szegednél, Öttömösnél és Kübekházánál.

Békés megyében, Dobozon 1, Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya külterületén 15, Zala megyében, Zalaegerszegen és Rédicsen összesen 12, Pest megyében, Inárcs külterületén 13 migránst értek tetten.

A magyar határzárForrás: Police.hu

A migránsok között volt olyan, aki magát szírnek, töröknek, afgánnak, pakisztáninak, marokkóinak, tunéziainak, indiainak és palesztinnek vallotta, desem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni egyik sem. A rendőrök mindet visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 9, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 354 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az ország területére.

Emellett hat embercsempész ellen indult eljárás.