Bemutatjuk a legjobb eredményt elérő női politikust

Vágólapra másolva!
Az elmúlt másfél évben, megválasztásom óta rengeteg eredményt értünk el együtt, számos fejlesztés valósult meg a térségünkben, és úgy gondolom, hogy ezt a munkát az itt élők értékelték, és szeretnének ezen az úton tovább menni - mondta Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú körzetének nagy fölénnyel újraválasztott képviselője. Emellett úgy gondolja, hogy az elmúlt 12 év eredményei és az országos hangulat is befolyásolta a választókat, akiknek az ellenzék nem tudott semmilyen alternatívát mutatni, a kormány viszont egyértelmű irányt jelölt meg, amelyen továbbra is az emberekkel együtt dolgozna hazánk biztonságáért, gyarapodásáért.
Vágólapra másolva!

Már a választások estéjén elhangzott az egyik választási műsorban, hogy „2010 óta nem volt ilyen jó eredmény egyéniben hölgy képviselőjelölttől". Mit szól ehhez a fantasztikus eredményhez?

Nagyon megtisztelő számomra az a bizalom, amelynek köszönhetően sikerült ezt a nagyszerű eredményt elérni. Úgy gondolom, hogy a választók értékelték az elmúlt másfél év befektetett munkáját. Találkozásaink során is azt a visszajelzést kaptam, hogy nagyon örülnek annak, hogy fiatal nőként, lendülettel és lelkiismeretesen képviselem az itt élőket a Parlamentben.

Minek köszönhető, hogy 2020 őszével szemben most sokkal nagyobb fölénnyel sikerült nyernie a baloldal közös jelöltjével szemben, és még a kormánypártoknál is jelentősen több szavazatot kapott?

Az időközi választáson óriási bizalmat kaptam a választókerületben élőktől, azonban most már a képviselői munkámról is döntöttek.

Emellett úgy gondolom, hogy az elmúlt 12 év eredményei és az országos hangulat is befolyásolta a választókat, akiknek az ellenzék nem tudott semmilyen alternatívát mutatni, a kormány viszont egyértelmű irányt jelölt meg, amelyen továbbra is az emberekkel együtt dolgozna hazánk biztonságáért, gyarapodásáért.

Nagy lehetőségeket rejt magában a Magyar Falu Program Forrás: Koncz Zsófia/Facebook

Milyen eredményeket sikerült elérnie 2020-as megválasztása óta?

Rendkívül sok mindent sikerült elérnünk ilyen rövid idő alatt is, de talán, amire a legbüszkébb vagyok, az a 37-es út négysávossá bővítése, amellyel a térségben élők húszéves álma válik valóra. Az új út egy szakasza már el is készült, és jó ütemben halad az építkezés. Emellett a helyiek régi vágya volt a taktaközi úthálózat rendbetétele, amelyben szintén nagyon sok előrelépés történt.

Rendkívül jó a kapcsolatom a polgármesterekkel, akikkel kiválóan tudunk együtt dolgozni. Ezeken túl szinte lehetetlen felsorolni minden eredményt: a járványidőszak alatt is sikerült megvédeni a munkahelyeket, megvalósult számos egészségügyi fejlesztés, intézmények energetikai korszerűsítése, több templomunk újult meg és még sorolhatnám.

Mennyire illeszkedett be az Országgyűlés munkájába?

Egyszerre volt megható és szomorú édesapám helyére ülni a Parlamentben, amely úgy gondolom, egy hatalmas felelősség, de talán a legszebb hivatás, ha egy térséget és az ott élő több tízezer embert képviselhetem, értük dolgozhatok. Úgy érzem, sikerült megtalálnom a helyem, és ebben képviselőtársaimtól is sok segítséget kaptam, amelyet ezúton is köszönök. Az Országgyűlésben, a bizottsági munkában is aktívan részt veszek, az a megtiszteltetés ért, hogy az Éghajlatvédelmi Albizottságot vezethetem is, amely azért külön öröm számomra, mert szívügyem környezetünk védelme, amelyért a választókerületben is sokat dolgoztunk.

Koncz Zsófia: Összességében az lenne a célkitűzésünk, hogy a főváros és a Balaton után az ország harmadik legkeresettebb turisztikai célpontja legyen a térség Forrás: Koncz Zsófia/Facebook

Milyen nagyobb projekteket tervez a most már teljes ciklusnyi időre?

Az egyik legfontosabb projekt a 37-es út négysávosításának befejezése, a még rossz állapotban lévő utak rendbehozatala és a kerékpárút-hálózat további bővítése. Emellett a polgármesterekkel már minden településen vannak elképzeléseink a ránk váró feladatokról, amelyben kiemelt jelentősége van a Magyar Falu Programnak.

Mik a legnagyobb kihívások a választókerületben?

Mint minden kistelepülésen, a mi térségünkben is a legnagyobb kihívás a megfelelő munkalehetőség. A munkahelyteremtés miatt is kiemelten fontos az utak fejlesztése, hiszen ezáltal új beruházások érkezhetnek, és a turizmusban is nagy lehetőségeket látok.

Milyen együttműködésre készül a többi borsodi kormánypárti képviselővel?

Számos olyan projektünk van, amely nem áll meg a választókerület határán, az előbb említett tokaj-hegyaljai és zempléni fejlesztési csomag is például érinti a szomszéd választókerületet, így abban is együtt dolgozunk. Képviselőtársaimmal eddig is nagyon jó volt az együttműködés, hiszen egy célért dolgozunk, a megyénkben élők boldogulásáért.