Határidőkre hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal: az általános iskolai beiratkozás április 21-22-én lesz, míg az óvodai április 20-tól május 20-áig tart. A halasztás április 15-éig kérvényezhetők.

Milyen olyan gyermek, aki augusztus 31-ig betölti a 3. évét, szeptembertől legalább napi négy órában óvodai nevelésben kell részesülnie.

Az óvodába való felvételt a szülőnek, gondviselőnek szükséges kérelmeznie.A kötelező felvételt biztosító óvodák listája és a körzethatárok az OH honlapján érhetők el, adott településen a beiratkozás módjáról és pontos idejéről az óvoda, illetve az önkormányzat is ad tájékoztatást.

illusztrációForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az óvodakezdés halasztását április 15-éig kérelmezhetik a szülőka területileg illetékes járási hivatalnál. Ha a család igényli, a gyermek egy évig (annak az évnek augusztus 31-éig, amelyben negyedik évét betölti) menthető fel az óvodai foglalkozások alól.

Azok a gyermekek, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket, tankötelessé válnak. Ennek halasztása kizárólag azok esetében lehetséges, akik számára az OH engedélyezte, hogy további egy nevelési évig óvodában maradjanak.

A beiratkozás hasznos tudnivalóiról további részleteket az Oktatási Hivatal honlapján és a KRÉTA rendszerében olvashatnak.

Címlapi képünk illusztráció!