Hetvenmillió forintot érő valutát és aranyat loptak el egy benzinkúton álló autóból - videó

Vágólapra másolva!
A budapesti nyomozók két külföldi férfit gyanúsítanak azzal, hogy egy benzinkúton álló autóból hetvenmillió forint értékű valutát és aranyat loptak. Volt még egy bűntársuk, őt még keresik.
Vágólapra másolva!

Egy XIV. kerületi benzinkútnál állt meg tankolni egy pénzváltó-hálózat alkalmazottja április 5-én dél körül. Amikor bement, hogy fizessen, távirányítóval akarta lezárni az autót,

amiben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott.

Az ügyféltérből vette észre, hogy

kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját és beugrik egy másik autó hátsó ülésére.

A pénzváltó kirohant, hogy megállítsa a tolvajok kocsiját, de sikerült elhajtaniuk.

A fővárosi rendőrök a bejelentés után nem sokkal meg is találták bűncselekményhez használt külföldi rendszámú autót. A XIII. kerületben állt üresen. Aztán megállapították, hogy a tolvajok egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálják elhagyni az országot, ezért értesítették a megyei rendőröket.

a hetvenmillió forint értékű valuta egy része Forrás: Police.hu

Még aznap este 19 óra után nem sokkal az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyénál állították meg az autót a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Két grúz férfi ült benne. Amikor átkutatták a kocsit, találtak

mintegy 40 millió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét és egy autók távirányítású zárását blokkoló készüléket is.

Végül nem sikerült Ausztriába menekülnie a grúz valutatolvajoknak Forrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki, és vette őrizetbe a két külföldit, akik nem tettek érdemi vallomást. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A fővárosi nyomozók még keresnek egy embert az ellopott pénz és arany hiányzó részével együtt.