Nagyszombaton 446 menekülőnek segítettek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton az ott dolgozók. Az éjszakát 89-en töltötték ott - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala vasárnap az MTI-vel.

A kormányhivatal közleményében kiemelte: a mintegy 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet elérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

Forrás: Nagy Boglárka - Origo

A tranzitponton a MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazók számára a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - olvasható a fővárosi kormányhivatal közleményében.