Májustól változik a vonatok közlekedése a kelebiai vonalon

MÁV Közérdekű információ: ezt kéri a MÁV, hogy megelőzzük a halálos vonatbaleseteket
Vágólapra másolva!
Május elsejétől szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon elővárosi, a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszán is átépítése miatt. A vonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza-Kunszentmiklós és Kelebia közötti térséget is a Volánbusz járataival lehet elérni - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a kelebiai vonal több évig tartó átépítésének következő, május 1-jén kezdődő ütemében a teljes vonalon szünetel a vonatközlekedés. Továbbá nem közlekednek a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszok, helyettük a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják a közlekedést.

A Volánbusz növeli a kapacitását, több buszt állít forgalomba, az elővárosi szakaszon a buszjáratok budapesti végállomása a Népliget autóbusz-állomás

- ismertették.

A kép illusztráció Forrás: Facebook/MÁV

Délegyházáról Budapest, Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 40, a Soroksári úton átmenőkkel pedig átlagosan körülbelül 55 perc alatt lesz elérhető. A járatok Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomás elágazás megállóhelyek között a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át közlekednek.

Tudatták azt is, hogy

a Volánbusz elfogadja a járatain az április végével bezárólag megváltott vasúti bérleteket az azonos települések közötti utazásra, érvényességi idejük végéig.

A közlekedés változásáról részletes információk a Volánbusz oldalán találhatók.