Robbanás a Kispesti Erőműben - frissítve

konnektor
Vágólapra másolva!
A fővárosi tűzoltókat perceken belül a helyszínre érkeztek.
Vágólapra másolva!

A kispesti erőműben egy 10kv-s trafóállomásban robbanás volt, a kerület jelentős részében nincs áram, tájékoztatott a Pestszentlőrinc-Pestszentimre hivatalos Facebook-oldala. Tűz nincs, veszélyes technológiát nem érintett az eset. A Katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen vannak, derül ki a hivatalos tájékoztatásból.

A Kispesti Erőmű a Budapesti Erőmű Zrt. legmodernebb erőmű egysége. A 18. kerületben, Pestszentlőrincen található. Kerestük a katasztrófavédelmet és a Budapesti Erőmű Zrt-t is, ha van fejlemény, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

A katasztrófavédelem az alábbi tájékoztatást küldte az Origónak: "A Kispesti Erőműbe riasztották a fővárosi tűzoltókat, akik perceken belül a helyszínre érkeztek. Egy elektromos fogadóhelyiségben történt zárlat, amelynek következtében egy vezeték porcelán burkolata robbant szét. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a lakosság ellátását biztosító kritikus infrastruktúra nem sérült. A tűzoltók a biztonság kedvéért az érintett helyiséget átszellőztették." Kérdésünkre, hogy ezek szerint áramszünet volt-e, azt írták, hogy "a szolgáltatásban kiesés nem történt." Ennek viszont ellenmondanak az Origóhoz érkezett olvasói jelzések, mely szerint valóban áramszünetet tapasztaltak a 18. kerület egyes részein.