Rátámadtak egy ügyvédre egy kalocsai kávéház teraszán

illusztráció
Vágólapra másolva!
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki tavaly ősszel úgy kért számon okiratszerkesztő ügyvédjén egy évekkel azelőtti, sikertelen ingatlan csereszerződést, hogy egy belvárosi kávézó teraszán meglökte és egy hamutállal is megdobta.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a kalocsai nő 2018-ban ismerte meg a férfit éppen az említett ingatlan csereszerződése miatt. Az ügyvédnek egy jelzálogjog ingatlannyilvántartási bejegyzést is töröltetni kellett volna, de ezt nem tette meg, annak ellenére, hogy kapott róla "hiánypótlási felhívás". Így az ügyet nem intézte el. A nő többször kereste telefonon, de nem érte el sehol, az irodájában sem.

Tavaly ősszel, szeptember 7-én délelőtt, a nő Kalocsa belvárosában, egy kávéház utcai teraszán meglátta az ügyvédet. Odalépett az asztalához és hangosan kiabálni kezdett. Kérdőre vonta az évek óta elintézetlen ügye miatt, majd megütötte.

A férfi maga elé emelte a kezét és meglökte a támadóját, aki a kerthelyiség egyik asztalának esett.

Megpróbálta visszatartani a hangosan szitkozódó ügyfelet, de nem sikerült. A nő felkapott az asztalról egy cserép hamutálat és az ügyvéd felé dobta.

A combját találta el a hamutál, ami végül a földön landolt és összetört.

Még mindig nem nyugodott le a nő. Felkapott egy poharat az asztalról, hogy ráöntse az ügyvédre a tartalmát, de nem volt mit, mert üres volt. A férfi, aki könnyű sérülésekkel megúszta a támadást, kérte támadója megbüntetését.

Az ügyészség az asszonyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta számára.

A nő sorsáról a Kalocsai Járásbíróság bírója fog dönteni.