A BDPST Group 200 millió forinttal támogatja a hátrányos helyzetű családokat

Vágólapra másolva!
Stratégiai partnerséget kötött a BDPST Group az Ökumenikus Segélyszervezettel, amelynek értelmében a cégcsoport teljes egészében finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón. A 200 millió forintos beruházás által újabb egyedülálló elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított, modellértékű programja, amelyben az értékmegőrzés és a hátrányos helyzetű családok felzárkózásának elősegítése találkoznak.
Vágólapra másolva!

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel egy évtizede példaértékű modellprogramot működtet a Somogy megyei Kastélyosdombón. A felzárkóztatási program első elemeként a településen található egykori kastélyban létrehoztak egy átmeneti otthont, ahol valódi esélyt nyújtanak a családok számára az újrakezdésre: a

segélyszervezet megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a perifériára került embereket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a szülőknek a gyermekeik hozott hátrányainak leküzdésében is.

A kastélyosdombói modell mára egyedülálló térségfejlesztési programmá nőtte ki magát, a rendszeres közösségi és fejlesztő programjaikra az egész térségből érkeznek gyermekek és családok.

Tiborcz István: Nagyra becsüljük az Ökumenikus Segélyszervezet több évtizedes munkáját, amely az összefogás erejére építve segíti a rászoruló családokat és gyermekeket Forrás: BDPST Group

A modellprogram újabb mérföldköveként az Ökumenikus Segélyszervezet és a BDPST Group egy egyedülálló térségfejlesztési központ létrehozását hajtja végre Kastélyosdombón, amely tovább erősítheti a helyi közösséget. A település centrumában elhelyezkedő több mint 800 négyzetméter alapterületű egykori magtár épületének és környezetének teljeskörű megújításával létrejövő létesítmény a térség társasági életének igazi központja lehet majd:

otthont adhat a térségben élő gazdák szakmai fórumainak, találkozóinak, egyben helyi termelői piac színtere lehet, valamint alkalmas helyszínként szolgálhat közösségi események megtartásának.

A megújult épületben létrejövő szálláshelyek a három folyó (Mura, Dráva, Duna) találkozásának közelében fekvő település kerékpáros turizmusára építve hozzájárulhatnak a térségfejlesztési program hosszú távú fenntarthatóságához és sikereihez.

A komplex fejlesztés megvalósítása és finanszírozása jócskán túlmutat a szervezetünk anyagi keretein, ezért támogató partnereket kerestünk hozzá. Örömteli volt látni azt az összefogást, amit tapasztaltunk:

- mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai megállapodást is kötött a BDPST Grouppal, amelynek keretében további együttműködéseket is terveznek a cégcsoporttal.

Nagyra becsüljük az Ökumenikus Segélyszervezet több évtizedes munkáját, amely az összefogás erejére építve segíti a rászoruló családokat és gyermekeket. Hiszem, hogy komplex programok szükségesek a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetű családok megsegítése érdekében, ezért nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a Segélyszervezetet abban, hogy szintet léphessen a Kastélyosdombón közel egy évtizede sikeresen működő modellprogramjuk - mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Forrás: BDPST Group

- tette hozzá. Jelen esetben maga a támogatás formája, az egykori magtár épületének és környezetének a felújítása a BDPST Group üzleti filozófiájával is egybevág, amely a kulturális örökségünk szerves részét képző építészeti és kulturális értékek megőrzésére és megmentésére irányul.

A BDPST Group társadalmi felelősségvállalási, illetve adományozási tevékenysége középpontjában a társadalmunk jövőjének zálogát jelentő gyermekek és fiatalok állnak. A cégcsoport alapítása óta rendszeresen támogat gyerekek és fiatalok ellátásával, támogatásával, fejlesztésével foglalkozó szervezeteket, egészségügyi intézményeket és rászoruló civileket egyaránt.

A BDPST Group és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése sem előzmény nélküli: a cégcsoport 2021 decemberében vendégül látta a szervezet 140 szociális szakemberét és családtagjait a nyugodt, erdei környezetben, Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában, ezzel köszönve meg a szociális szakemberek áldozatos munkáját.

A BDPST Group az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben is igyekszik segíteni a rendelkezésére álló eszközeivel a menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek. Ennek keretében a cégcsoport szállást, illetve ellátást biztosít több száz Ukrajnából menekülő számára vidéki és fővárosi helyszíneken.