Ezért is aratott elsöprő győzelmet a Fidesz a választáson

Vágólapra másolva!
A „Magyarország előre megy, nem hátra!" és az „Előre menjünk, ne hátra!" egyértelmű utalások arra, hogy a választók előtt alapvetően két lehetőség állt 2022 tavaszán: az ország fejlődésére, a magyarság egyről a kettőre jutására szavaznak, vagy visszatérünk a balliberális Gyurcsány-korszakba - mondta Ifj. Lomnici Zoltán a gondolatról, melynek igazsága az emberek teljes támogatásával találkozott. A Századvég szakértője szerint a nemzeti identitás vállalása demonstrálta a két politikai oldal közötti különbséget.
Vágólapra másolva!

- minderről még 2022. január 21-én beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! - című műsorában.

- tette hozzá.

A Magyarország előre megy nem hátra mondat később kiegészült, a "Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy nem hátra" pedig nagyon népszerű lett. Ez még a 2021 végén tartott kormányfői tájékoztatón is szóba került.

Ez lett a választási kampányt meghatározó legfőbb gondolat is, amely a nemzeti kormány előremutató intézkedéseit ugyanúgy szimbolizálta, mint azt, hogy nem térhetünk vissza a Gyurcsány-kormány csődbe vezető gazdasági politikájához.

A Fidesz egyik 2022-es parlamenti választási kampányplakátja Forrás: Origo

Valóban sokan úgy látják, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség kimagasló választási eredményéhez hozzájárult a kormány elmúlt tizenkét éves munkája, az egymást követő világválságok hatékony kezelése, illetve a baloldal korántsem országépítő tevékenysége és háborús retorikája mellett a nemzeti, polgári oldal egész politikáját jellemző gondolat is - minderről már Ifj. Lomnici Zoltán beszélt az Origónak. A Századvég jogi szakértője szerint mind a „Magyarország előre megy, nem hátra!", mind pedig az „Előre menjünk, ne hátra!" egyértelmű utalások arra, hogy a választók előtt alapvetően két lehetőség állt:

A népi-plebejus elemek, szimbólumok ("piros volt a paradicsom, nem sárga") a nemzeti identitás kifejeződése mellett kiválóan demonstrálják a két politikai oldal közötti különbséget. Jól mutatja ezt Ujhelyi István nyilatkozata, amely szerint a szocialista szegfű (az utolsó, baloldali pártlogóban szereplő magyar népművészeti motívum) elhervadt.

A szakértő szerint a pirosló, érett paradicsom többek között azt fejezi ki, hogy az elmúlt három kormányzati ciklusban csökkentették, illetve a huszonöt év alattiak vonatkozásában eltörölték a személyi jövedelemadót, ezzel szemben az MSZP-kormányok közel negyven százalékra emelték azt.

Az elhervadt szegfű jegyében a volt szocialista pártelnök Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt nőtt a munkanélküliség, és csőd közelébe került az ország. Ezzel szemben ma Magyarországon többen dolgoznak, mint a rendszerváltás óta valaha, nem munka,- hanem munkaerő-hiány van, a gazdaság pedig évről évre növekszik.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ifj. Lomnici Zoltán szerint Magyarország jelenleg egyértelműen előre megy, azonban, ha a baloldal, melynek vezetője az MSZP amortizációs folyamatainak haszonélvezőjeként számon tartott Demokratikus Koalíció elnöke, nyerte volna az április 3-i választást, Magyarország ismét a recesszió, a morális és gazdasági dekadencia útjára lépett volna.