Egy több mint tízezer oldalas ügy iratait átadták az ügyészeknek a rendőrök fiatalokról, akik iskolák környékén is árultak kábítószert Hajdú-Bihar megyében. Megtalálták a fővárosi elosztójukat és a fogyasztóik egy részét is.  

A rendőrök egy olyan fülest kaptak, hogy egy debreceni apartmanházban több fiatal fiú kábítószerrel kereskedik. 2020. március 12-én átkutatták a helyet.

Marihuánát és több csomag extasy tablettát foglaltak le,

két debreceni és két hajdúsámsoni fiút pedig bevittek a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozás során kiderült, hogy jó tippet kaptak a rendőrök. A 19 éves T. Gábor, a 20 éves K. Benjámin, a 20 éves K. László és a 21 éves D. Tamás Debrecenben és környékén is terítették az anyagot.

fiatalokból álló dílerbandát számoltak fel Hajdú-Bihar megyébenForrás: Police.hu

Iskolák, gimnáziumok közelében is lehetett tőlük füvet és tablettákat venni.

Emellett a szálak kibogozása során arra is fényt derült, hogy K. Benjámin a tiltott szereket egy 15 éves, debreceni ismerősén keresztül vásárolta Budapestről.Fővárosi elosztójuk a 22 éves Sz. Árpád volt, aki tudta, hogy a két fiatal nem fogyasztja, hanem árulni fogja a drogot. A nyomozók mind a hat embert őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnszövetségben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a fiatal kábítószer-kereskedőkkel szemben. Emelett 12 drogfogyasztót is elfogtak a rendőrök, akiknek kábítószer birtoklás miatt kell felelniük. A nyomozást lezárták. Az ügyben a keletkezett, több mint tízezer oldalas iratanyagot vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészségnek. Ha bűnösnek találják őket, akár 20 évre is börtönbe kerülhetnek.