Lopási kísérlet és sikkasztás miatt is felelnie kell annak a férfinak aki tavaly több, mint fél millió forintos   ékszerrel a kezében rohant egy ékszerüzletből, ugyanezen a napon pedig a munkahelyéről is sikkasztott.

A hódmezővásárhelyi férfi a reintegrációs őrizete alatt minden nap 8 és 12 óra között dolgozott ételfutárként egy helyi étteremben. A napi bevételt október 22-én nem adta le, ehelyett egy 87.000 forintos tartozást egyenlített ki belőle.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi ugyanezen a napon, délután, egy helyi ékszerboltban azt hazudta, beteg lányának szeretne arany nyakláncot venni. Az eladó készségesen mutatta neki az ékszertartó tálcákon elhelyezett különböző láncokat és medálokat. A férfi úgy tett, mintha válogatna közülük, közben újabb ékszereket vetetett elő a nővel a pultból. Eközben egymásra helyezett és félretett három tálcát, majd megfogta őket, kiszaladt a boltból, és a közelben parkoló autójához sietett. Az eladó azonnal utánarohant, és a kocsinál utolérte a férfit, aki ekkor elejtette az ékszereket, mikor a nő nekiszaladt. A férfi, miközben beült a kocsiba, még megpróbált felmarkolni néhányat a földre szóródott láncokból, ám az eladó ezt megakadályozta, mivel a kocsi ajtaját kívülről nekicsukta a karjának. A férfi ekkor elhajtott a helyszínről.

 A bemutatott ékszerek összesen több mint egymillió forintba kerültek, az ezek közül elvitt tálcákon 735.000 forint értékben 16 aranylánc és közel 100 medál volt.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső férfit sikkasztással és lopási kísérlettel vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.