Április 26-án 0 óra és 24 óra között összesen 440 migránst tartóztattak fel és 480 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az ország területére, 3 embercsempész ellen pedig eljárás indult.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 22 esetben összesen 149 migránst tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Bácsszentgyörgy, Bátmonostor, Balotaszállás, Kelebia, Bácsbokod, Tompa, Hercegszántó-Budzsak, Bácsszőllős, Hóduna és Madaras területén.

Csongrád-Csanád megyében 28 esetben összesen 282 migránst fogtak el Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Pusztamérges, Szeged-Gyálarét, Szeged, Kübekháza, Ruzsa és Öttömös területén.

Tolna megyében, Pakson 6, Budapesten 3 migránst értek tetten.

Forrás: Police.hu

Volt köztük olyan, aki szír, török, afgán, pakisztáni, tunéziai, indiai, jemeni, koszovói, líbiai, palesztin, bangladesi és szomáliai állampolgárnak vallotta magát, desem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért a rendőrök mindet visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 26 esetben összesen 480 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az országba és 3 embercsempészt is elfogtak a rendőrök.