Őrizetbe vették a szegedi késes rablót

Rablás és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy román férfi ellen a Szegedi Rendőrkapitányságon.
Az egyes számű bűnjel a helyszínelők fotóján
Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség ügyészei kezdeményezték annak a román férfinak a letartóztatását, aki vele italozó ismerősét megszúrta és elvette az összes pénzét.
Vágólapra másolva!

Két napja, április 26-án, kedden délelőtt az egyik szegedi kórházból hívták a rendőröket. A bejelentő elmondta, hogy egy férfi hasi sérülésekkel jelentkezett náluk orvosi ellátásra.

Kivizsgálása során felmerült a gyanú, hogy a sérüléseit valaki más okozhatta.

A rendőrök kihallgatták a férfit, aki nekik már bevallotta,

hogy egy nappal korábban alkalmi ismerőse egy pillangókéssel megszúrta és elvett tőle több ezer forintot.

Részletesen beszámolt arról, mi történt. Estefelé együtt távoztak közös ismerősüktől, aztán a román pénzt kért tőle, amit ő elutasított. Ekkor a román előkapta a kését és közölte:

az egyes számű bűnjel a helyszínelők fotóján Forrás: Police.hu

A fenyegetés megtette a hatását. A férfi átadott a rablójának 1000 forintot, csakhogy a román bűnöző meglátta, hogy több is van nála és

úgy döntött, hason szúrja áldozatát és megszerzi az összeset.

Ezzel még 8000 forintot szerzett, aztán biciklivel elmenekült.

Az áldozatot meg kellett műteni, mert 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A szegedi rendőrök megyei kollégáikkal együtt eredtek a késelő nyomába. A bejelentéstől számított hét órán belül áldozata személyleírás alapján Kisteleken fogták el a férfit, akit rablás és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a Szegedi Rendőrkapitányságon. Ma őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészeknél a letartóztatását. Az ügyészek ezzel egyetérettek és a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozták, hogy egy hónapra kerüljön rács mögé. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén várhatóan holnap dönt erről.