Kirabolt egy rendőr egy pécsi bankot - videó

Ezt a bankot szemelte ki a rabláshoz a rendőr
Ezt a bankot szemelte ki a rabláshoz a rendőr
Vágólapra másolva!
Beismerte egy pécsi bankfiók két évvel ezelőtti kirablását az a rendőr, akit szerdán vettek őrizetbe a rendőrök a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint. 
Vágólapra másolva!

2020. május 12-én 15 óra körül egy férfi bement egy pécsi bankfiókba. Egy pisztollyal, vagy egy pisztolynak látszó tárggyal megfenyegette és arra kényszerítette a banki alkalmazottakat, hogy a kasszában lévő pénzt adják át neki.

A rabló mintegy 5,7 millió forinttal menekült el a helyszínről.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben. 2020 novemberében a férfi túllépte a hatáskörét, amikor a rendőrségi nyilvántartási rendszerben

rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, amelyből iratokat töltött le, hogy megtudja, hogy áll az ügy.

Ezt a bankot szemelte ki a rabláshoz a rendőr Forrás: Police.hu

A nyomozás során az is kiderült, hogy elfogása előtt a szolgálati fegyverét és a hozzá járó 6 lőszert engedély nélkül hazavitte a szolgálati helyéről.

A rendőrt szerdán fogták el és kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsították meg.

Elfogásáról videó is készült:

A férfi beismerő vallomást tett. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményében az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint 2019 novemberében is kirabolta már egyszer ezt a pécsi bankot, de vallomásában ezt nem ismerte be. Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.