Tíz nőtől csalt ki milliókat egy férfi az egyik társkereső oldalon

telefonos csalás bűnözés
Silhouette of a man in a hood on a black background, his face is not visible, the hacker is holding the phone in his hands. The concept of a criminal, incognito, mystery, secrecy, anonymity.
Vágólapra másolva!
A Komáromi Járási Ügyészség a csalás miatt indított eljárásban indítványozta letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinek, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőktől milliókat csalt ki. A bíró döntése értelmében a csaló augusztusig biztosan rács mögött marad.
Vágólapra másolva!

A csaló férfi az egyik nővel elhitette, hogy együtt jár vele. Azt ígérte, hogy össze fognak költözni, sőt, együtt vesznek házat, amihez a nőnek el kell adnia a saját bábolnai otthonát.

A becsapott áldozat ezt meg is tette és több részletben, összesen

10.400.000 forintot utalt át a férfinak

tavaly január-május között. A nő azt hitte, a férfi majd ebből fogja kifizetni közös házuk vételárát és egyéb költségeit.

Másik kilenc nőtől egészségügyi és anyagi gondokra hivatkozva kért és kapott kölcsön különböző nagyságú összegeket,

amellyel összesen több millió forint kárt okozott nekik.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája tavaly ősszel, 2021. november 5-én elrendelte a férfi letartóztatását. Azt javasolták az ügyészek, hogy hosszabbítsák meg ezt a kényszerintézkedést tekintettel arra, hogy a férfivel szemben továbbra is fennáll a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye - írták Origónak küldött közleményükben. A Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott ennek az indítványnak és még három hónappal, 2022. augusztus 5-éig meghosszabbított a férfi letartóztatását.