Élete végéig börtönben maradhat a kegyetlen Baranya megyei anyagyilkos

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az életfogytiglani börtönbüntetést kimondó első fokú ítélet helybenhagyására indítványozta annak férfinak az ügyében, aki brutálisan kegyetlenül végzett a vele közös háztartásban élő, őt eltartó édesanyját.
Vágólapra másolva!

A Baranya-megyei településen lakó 53 éves férfi 2019-ben hamis közokirattal doktori címet jegyeztetett be magának a közhiteles nyilvántartásba, hogy orvosi álláshoz jusson. Ugyanakkor az állásinterjúi nem voltak sikeresek, így az édesanyjával maradt, aki a saját nyugdíjából tartotta el "léhűtő" fiát. Ez az anya-fia viszony nem volt felhőtlen, sokat veszekedtek egymással.

2019. augusztusában, a tragikus napon is összevesztek valamin. Ezúttal a férfi annyira dühös lett, hogy rátámadt az édesanyjára.

Összekötözte a mindkét kezét és lábát, többször megütötte és egy késsel megszúrta.

Végül magára hagyta, amikor másnap reggel elment a lakásból.

Az asszony belehalt a sérüléseibe.

A férfit az első fokon eljáró bíróság februárban különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben, közokirat-hamisításban és egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt becsületsértésben is bűnösnek találta.

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték

azzal, hogy feltételes szabadságra 25 év elteltével bocsátható.

Az ítélet ellen a férfi és ügyvédje enyhítés érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség pedig azt kérte, hagyják helyben az életefogytiglani büntetését. Az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.