Évekig terrorizálta a családját egy férfi egy Pápa melletti faluban

rabló szatír zaklató követ bűnöző Ököllel verte idős áldozatát a 16 éves rabló - Felkavaró képsorok (18+)
illusztráció
Vágólapra másolva!
Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki éveken keresztül rendszeresen fenyegette és rátámadt a feleségére, melynek többször a gyerekeik is tanúi voltak.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a Pápához közeli faluban élő családban tekintélyelvűség uralkodott. A ház urának döntéseit családtagjainak, feleségének és három gyerekének is be kellett tartania. A házastársak kapcsolata már a kisebb gyerekek születése idején, 2006-tól folyamatosan megromlott. Egyre gyakorivá váltak közöttük a viták, a férj

rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de az is előfordult, hogy bántotta az asszonyt.

A viták oka általában felesége jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, amitől a férfi rendszerint idegessé vált.

Ilyenkor általában felpofozta az asszonyt, de előfordult, hogy ököllel megütötte vagy belerúgott.

A családanya ellen indított verbális és fizikális támadások azután is folytatódtak, hogy az asszonynál súlyos betegséget állapítottak meg, tavaly ősztől pedig egyre gyakoribbá váltak. Az áldozat nem védekezett, mert attól tartott, hogy ettől csak agresszívabbá válik a férje. Az utóbbi időben viszont már az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenálljon.

A családanyának sokszor keletkeztek 8 napon belül gyógyuló sérülései.

A most kamaszkorú gyerekeik a házuk adottságai miatt legtöbbször végighallgatták, ahogy apjuk szidja, becsmérli az anyjukat. Olyan is előfordult, hogy a férfi maga beszámolt nekik arról, hogy megverte az az asszonyt, amiért az nem fogadott neki szót. Mivel a gyerekek tartottak apjuk haragjától, ellentmondás nélkül megtették, amit kért, a szüleik konfliktusába pedig nem avatkoztak be. Sőt, rendszerint arra kérték az édesanyjukat, hogy ő is tegye azt, amit a férfi elvár.

A családfő a három gyerekét is megverte,

ha úgy látta, hogy ez a célravezető a nevelésük során. Egyszer előfordult, hogy az egyik "hazugságon fogott" gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.

A férfi ellen nyomozás indult, amelyben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal, zaklatással és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították meg.

Az ügyészek a vádiratában az 54 éves családapával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozták a Pápai Járásbíróságon azzal együtt, hogy a bíró tiltsa el a férfit a közügyektől és minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.