Orbán Viktor: A veszélyek évtizede áll előttünk, olyan kormány alakul, amely megvédi Magyarországot

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Budapest, 2022. április 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Áder János köztársasági elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét a Sándor-palotában 2022. április 29-én. Az államfő Orbán Viktort kérte fel a következő kormány megalakítására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktort, a választásokon győztes Fidesz elnökét kérte fel kormányalakításra Áder János. Orbán Viktor a kormányalakítási felkérést elfogadta, rövid beszédében azt mondta, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk, és olyan kormány megalakítására tett ígéretet, amely képes arra, hogy megvédje Magyarországot.
Vágólapra másolva!

Péntek reggel fogadta Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnököt, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét a Sándor-palotában. A köztársasági elnök felkérte a kormányalakításra Orbán Viktort.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Áder János köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét a Sándor-palotában 2022. április 29-én. Az államfő Orbán Viktort kérte fel a következő kormány megalakítására. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Áder János: A választók döntése világos és egyértelmű

„Harmadik alkalom, amikor egy hasonló szituációban állhatunk önök előtt" – mondta Áder János. Először fordult elő 1990 óta, hogy két nagyobb pártszövetség indult el egymás ellen a választáson, ezen a választáson volt a legtöbb megfigyelő, ezen választás után nyújtották be a legkevesebb jogorvoslati kérelmet, és most született a leghamarabb végeredmény. A választás eredménye, a választók döntése világos és egyértelmű – fogalmazott a köztársasági elnök.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: A veszélyek évtizede előtt állunk

Orbán Viktor elfogadta a felkérést, majd azt mondta, ugyanúgy fog kormányt alakítani, mint az utóbbi ciklusokban: a következő négy év feladatai alapján alakítja ki a szerkezetet és választja ki a minisztereket.

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette: azért van erre szükség, mert az élet gyorsan változik, Magyarországnak pedig mindig olyan kormányra van szüksége, amelyik a leginkább alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő szerint más természetű évtized áll előttünk, mint ami mögöttünk volt.

Az ország állampolgárai elvárják, hogy ezen veszélyek ellen a kormánynak védekeznie kell, és az elért eredményeket meg kell őrizni - tette hozzá. Meg kell védeni Magyarországot a veszélyekkel teli évtizedben a külső hatásoktól, és ezért döntött úgy a kormány, hogy az árstopok életben maradnak, és emelik a nyugdíjakat - hangsúlyozta a kormányfő.