Tojásból túró? A magyar tejtermék helyettesítővel ez is lehetséges!

Vágólapra másolva!
Egyre többen ügyelnek az egészségükre és a külsejükre, ezért a megfelelő táplálkozást és a mozgást az életük középpontjába állítják. Másfelől sokan küzdenek ételérzékenységgel, ami miatt több mindent ki kell iktatniuk az étrendjükből. Viszont létezik egy olyan megoldás, amely tejfehérje-allergiásoknak, laktóz-érzékenyeknek, sportolóknak valamint a fogyni vágyók számára is ideális. Ráadásul a paleo, a keto étrendbe és a cukorbetegek diétájába is beilleszthető.
Vágólapra másolva!

A ToTu tojásfehérje termékcsalád a hagyományos tejtermékek legjobb helyettesítője: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből gyártják, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően bátran fogyasztható.

A 100% magyar tulajdonú, innovatív 30 éves Capriovus Kft. fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás. Azonban a vállalat termékeivel, köszönhetően a ToTu termékcsaládnak egyre több kiskereskedelmi láncban, egészségboltban is találkozhatnak a fogyasztók.

Tejtermék-helyettesítők a túróról a desszertkrémig

- Üzemeinkben készítünk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojásterméket. Azonban a ToTu termékcsaláddal egy teljesen új utat nyitottunk meg. Ezeknek a kiváló összetételű tejtermék-helyettesítőknek köszönhetően, a tojástermékekről már nem csak úgy, mint élelmiszer összetevőkről beszélhetünk. A túróhoz, tejhez, sajtkrémhez, tejfölhöz hasonlóan egyre több bolt polcán megtalálhatóak. Ráadásul újabb és újabb ízesített változatban, mint epres desszertkrém vagy kávés ital is folyamatosan jelentkezünk - mondta Dr. Németh Csaba, aki a fejlesztésekért felel, és a szoros, közös együttműködésnek köszönhetően a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem címzetes egyetemi docense.

Forrás: Origo

Egészséges döntés a laktózérzékenyeknek, sportolóknak és diétázóknak

- A ToTu termékek az egészséges táplálkozás minden területén segítségünkre vannak. Magas fehérjetartalommal rendelkeznek, és ami miatt még inkább közkedvelt, hogy 0% zsír és alacsony szénhidrát- illetve kalória-tartalmú termékek. Minden termékünk tartósítószer- és laktózmentes. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak kiváló helyettesítő, a sportolóknak tökéletes a fehérjebevitel növeléséhez, de még a paleo és keto diétába is kitűnően beilleszthetők. A ToTu termékek tökéletesen alkalmazhatók a szénhidrátcsökkentett étrendekben, továbbá ideális megoldás cukorbetegeknek. Termékeink fejlesztése során minden esetben a hagyományos tejtermékek ízvilágának, állagának és felhasználhatóságának elérése a célunk. A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.