Óriási szexuális zaklatási botrány derült ki a német baloldalon

Vágólapra másolva!
Egyre súlyosabb a zaklatási botrány Németországban. A Baloldal (Die Linke) párt alelnöke szerint nem csak az ifjúsági szervezetben és a tartományi testületekben zaklatják a nőket, hanem a parlamenti frakcióban is felmerültek ilyen problémák - írja a v4na.
Vágólapra másolva!

A németországi Baloldal (Die Linke) frakcióvezető-helyettese súlyos vádakkal illette pártját, ami tovább szítja az egyébként is nagy port kavaró zaklatási botrányt. Martina Renner azt nyilatkozta,hogy a párt parlamenti frakciójában is rendszeresek a szexuális zaklatások.

–mondta a politikus. Hozzátette, hogy

– mondta Renner. Vannak jelentések egyes képviselők és fiatal női munkatársak közötti kapcsolatokról, amelyekben szándékosan kihasználják a kor- és hatalmi különbségeket.

– tette hozzá az egyik képviselő, azonban a parlamenti képviselőcsoport munkatársai és az egyes képviselők félnek nyíltan beszélni erről. De nem csak a zaklatással van probléma. Az elmúlt napokban több képviselő és a képviselőcsoport munkatársai is beszámoltak az RND-nek a frakcióban uralkodó szexista légkörről.

– mondta egy baloldali párti képviselő, majd megjegyezte a férfi képviselők lekicsinylik a nőket és kiabálnak velük.

– mondta egy másik képviselő.

Hatósági vallomások és e-mailek bizonyítják, hogy a párt alkalmazottai ellen szexuális erőszak, nemi erőszak és hatalommal való visszaélés történt.

A legsúlyosabb esetek Hessenben történtek. A vádak többnyire középkorú férfiak ellen szólnak, akik magasszintű pozíciókat töltenek be – például igazgatótanácsokban -, és megfelelő hatalommal rendelkeznek, de szövetségi politikusok és egyéb ismert nevek is vannak a listán.