Unokázással szerzett meg több millió forintot egy banda

Vágólapra másolva!
A csalók a már szokásosnak mondható módszerrel hívták fel az időseket. Azt hazudták, hogy a rokonaik csomagszállítást vállaltak, de az egyik csomagban drog volt, ezért megverték őket, valamint pénzre van szükségük hogy ne kerüljenek börtönbe. Több millió forintot szereztek meg áldozataiktól.
Vágólapra másolva!

A banda tagjai ügyvédnek kiadva magukat hívtak fel idős embereket tavaly nyáron.

Azt hazudták nekik, hogy csomagszállítást vállaltak, de az egyik csomagban kábítószer volt, ezért elfogták és megverték őket. Emiatt pedig pénzre van szükségük az ügyvédi költségre, vagy hogy ne kerüljenek börtönbe, ne verjék meg őket még egyszer.

A telefonban azt mondták a csalók, hogy a pénzért az egyik barátjukat küldik el, esetenként pedig azt is kérték, hogy a vezetékes telefon zsinórját vágják el, vagy törjék össze a híváshoz használt mobilt.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Egy 30 éves férfi feladata az volt, hogy elhozza el a pénzt az átvert emberektől, cserébe megkapta az összeg 10-20%-át. Ezek után egy 28 éves férfi, telefonos instrukciók alapján kellett odaadnia valakinek.

Mivel a csalók úgy tüntették fel a helyzetet, hogy az idős emberek rokonai életveszélyben vannak, azok nem haboztak pénzt adni, akár milliókat is. Egy személy a bankkártyáját és a hozzátartozó PIN-kódot is odaadta a csalóknak.

A banda összesen 11 embert vert át, akik több százezer forint és 4 millió forint közötti összegeket és aranyékszereket adtak oda nekik.

Az ügyészség a 30 és 28 éves férfiak ellen csalás miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.