Bírókat és ügyészeket akart megölni egy férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy Komárom-Esztergom megyei férfi úgy érezte, hogy a hatóságok meg akarják szerezni a vagyonát, ezért azt tervezte, hogy többek között bírókat és ügyészeket fog meggyilkolni.
Vágólapra másolva!

A férfinak mentális problémái és személyiség zavara van, valamint rendszeresen drogozott. Az a meggyőződés alakult ki benne, hogy

a hatóság tagjai el akarják venni a vagyonát, ezért elhatározta, hogy bosszút áll a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken is.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emiatt a férfi tavaly júliusban eldöntötte, hogy a hatóság több tagját is megöli.

Ezt a szándékát többször elmondta a pártfogójának is, azt is hozzátéve, hogy vett fegyvert és lőszereket. Arra akarta ezzel felhívni a figyelmet, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

A férfi ezen kívül az anyját is gyilkossággal fenyegette. Amikor a rendőrök elfogták nagy mennyiségű kristályt találtak nála.

Az ügyészség emberölés előkészülete, zaklatás és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.