A legvégtelenebbekre támadt rá egy 16 és egy 17 éves fiú Ózdon, két idős férfira, és egy kislányra. Előbbi kettőt meg is megverték, egyiküket, egy 75 éves férfit azonban így sem tudtak kirabolni.

A két fiú a vádirat szerint augusztus közepén, Ózdon követni kezdtek egy 75 éves férfit, kis idő múlva pedig hátulról megütötték és földre lökték. A vállán lévő táskát akarták megszerezni, azonban az egyébként több megbetegedéssel is küzdő idős férfi a táskát magához szorította, és nem engedte el. A támadók a vállszíjat rángatva azt elszakították, de a táskát így sem tudták megszerezni, ezért elfutottak.

Rövid időn belül egy 83 éves férfit szemeltek ki újabb áldozatnak. A fiatalabbik fiú hátulról nyakon ütötte és mindkét lábát kirúgta, a vékony testalkatú idős férfi ettől a földre esett, ekkor pedig elvettek tőle 2.000 forintot.

A fiatalabbik fiú július végén, egy játszótéren meglátott egy kislányt, aki anyja táskájára figyelt, és amelyet a fiú a földről felkapott és elszaladt. A táskában 1.000 forint és személyes iratok voltak.

Most mind a két fiú ellen vádat emeltek.