Értelmetlen gyalogátkelőkkel okoz elképesztő dugót Karácsony Gergely a Blaha Lujza téren

Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy a Blaha Lujza tér felújítását több mint egyévnyi késéssel kezdte meg a fővárosi vezetés, még a munkálatok közben is olyan döntéseket hoznak, amelyekkel az autósok életét nehezítik. Ilyen például két új gyalogátkelő létesítése, amely tovább lassítja a forgalmat.
Vágólapra másolva!

A Blaha Lujza tér felújítása lassan egy éve tart, a projektre másfél évet szántak a fővárosnál, ám jelenleg nem úgy tűnik, hogy idén elkészülhet.

A tér megújulása körüli teszetoszaság tökéletes lenyomata Karácsony Gergely politikájának.

A Blaha renoválása többszöri halasztás után 2021 júniusában kezdődött el. A munkálatokról már Tarlós István idejében megállapodás született, azonban az új városvezetés a tervek felülvizsgálatát kérte forráshiányra hivatkozva. Az elvesztegetett több mint egy év sem volt elegendő ahhoz, hogy a beígért társadalmi egyeztetést lefolytassák.

A felújítás megkezdésének időzítése ráadásul óriási dugókkal járt, mivel ebben az időszakban egyszerre zártak le hasonló munkálatok miatt több forgalmas csomópontot is.

A két teljesen értelmetlen zebra - a kereszteződés alatt aluljáró van Forrás: BKK

A Blaha felújítása azonban nemcsak az időzítés, hanem a kivitelezés miatt is szimbóluma lehet Karácsonyék tevékenységének. A tér megújításának egyik legújabb epizódja, hogy Karácsonyék két zebrát adtak át a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében: az egyiket a Rákóczi úton, a másikat a Nagykörúton, a Margit híd felé tartó oldalon (a másik oldalon, a villamosmegállónál már eleve volt zebra).

Emiatt jóval hosszabb ideig tart a piros az autóknak, és így jóval nagyobb a dugó, a Nagykörúton és a Rákóczi úton is.

Mindeközben a gyalogosok és a tömegközlekedést használók számára sem javul a helyzet, ezt mutatja a Blaha Lujza tér melletti Népszínház utcai villamosmegálló, amely szintén felújításra szorulna.