Harminc raklapnyi egészségügyi felszerélést indítottunk útjára Kárpátaljára. Magyarország segít! - írják a Magyarország Kormánya Facebook oldalára feltöltött videóhoz. A videóban Rétvári Bence, az EMMI államtitkára elmondta, hogy összesen 210 millió forint értékű orvosi eszközök, gyógyszerek, kötszerek, infúziós pumpák és elsősegély dobozok indulnak el Kárpátalja felé.

Rétvári Bence a Facebookra feltöltött videóban elmondta, hogy egy háborúban nagyon nagy ellátási gondok vannak, és az egészségügyi intézménye is komoly terhelésnek vannak kitéve, ezért is döntött úgy a magyar kormány, hogy a Hungary Helps Program keretében segítséget nyújt a rászorulóknak. 

Ennek keretében egészségügyi fejlesztéseket juttatnak el Kárpátaljára, hogy az ottani gyógyításban segíthessenek. 

Az államtitkár azt is leszögezte, hogy bíznak benne, hogy azoknak, akik valamilyen betegségben szenvednek, segítséget nyújt majd a felszerelés, és Magyarország ott segít, ahol tud.

Rétvári Bence államtitkár Azbej Tristannal, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárral indította útjára a szállítmányt.