Szijjártó Péter: Ebben a formában felelősen nem támogatható az újabb brüsszeli szankciós csomag - videó

SELAKOVIC, Nikola; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Vágólapra másolva!
A magyar diplomácia vezetője a taskenti repülőtérről jelentkezett be, hogy reagáljon a hatodik brüsszeli szankciós csomagra. Szijjártó Péter elmondta, hogy a Brüsszel által tervezett legújabb szankciós csomag a jelenlegi formájában a magyar energiaellátás biztonságát teljességgel lerombolná. Magyarország csak akkor tudna egyetérteni ezekkel az intézkedésekkel, hogyha a csővezetéken történő kőolajszállítás kivételt képezne a korlátozások alól – tette hozzá a miniszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a taskenti repülőtérről bejelentkezve arról számolt be, hogy a brüsszeli testület által előterjesztett javaslatok számos újabb korlátozást tartalmaznak orosz és fehérorosz szervezetekkel és személyekkel szemben, illetve különböző termékek importjára és exportjára, bizonyos gazdasági tevékenységekre vonatkozóan.

"Mindezekkel az intézkedésekkel együtt tudunk élni, bár nyilván ezek hatékonyságáról lehet vita, de most nincsen itt az ideje az okoskodásnak, hiszen háború zajlik a szomszédságban" – jelentette ki.

– fűzte hozzá.

Szijjártó Péter kihangsúlyozta:

"Ez nem politikai akarat hiányának a kérdése, nem szándék kérdése, nem időtartam kérdése, hanem egészen egyszerűen fizikai, földrajzi és infrastrukturális valóság" – emelte ki.

A miniszter rámutatott, hogy Magyarország Oroszországtól tud elegendő kőolajat vásárolni, ezt a meglévő vezetékeken keresztül tudja megtenni, és jelenleg technológiai szempontból is csak az orosz olaj feldolgozására van lehetőség.

Végül hangsúlyozta, hogy

– tette hozzá zárásképpen.

A magyar diplomácia vezetőjének videója teljes egészében alább tekinthető meg: