Kedden tartották országszerte a matematika érettségiket. Mintegy 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáztak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatták.

A matektanárok ezt a feladatsort kiszámíthatónak, megoldhatónak és jónak találták.

Az Origo galériája az érettségi második napjáról:

Matematika érettségi a budapesti Piarista GimnáziumbanFotó: Csudai Sándor - Origo

Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója azt mondta, hogy a feladatsor nem volt nehéz, és idén sem voltak benne olyan váratlan feladatok, amelyekre nehéz lett volna felkészülni.

Ennek megoldásai itt találhatóak meg!

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt. Két részből állt, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatták.

Az I. rész négy feladatból állt, ezek több részkérdést is tartalmazhattak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmazott. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kellett kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy volt értékelhető.

Az emelt szintű matematika érettségi megoldásai!