Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az orosz-ukrán háború kapcsán kialakult európai energiahelyzetről, de szóba került a jogállamisági eljárás is.

A politikus szerint a háború okozta helyzet egyre fokozódik, de már eddig is igen fokozott volt. Már csak azért is, mert Kárpátalját is elérték a támadások, amire nagyon oda kell figyelni. A magyar kormány álláspontja egyértelmű és világos, békére van szükség, mert ennek a háborúnak csak vesztesei vannak, legyen szó országokról, gazdaságokról, emberekről.

Ugyanakkor azt is látni kell, jegyezte meg, hogy a magyar kormányra az álláspontja miatt igyekeznek nyomást gyakorolni, és egyben zajlik egy dezinformációs folyamat is. Ennek része az is, hogy azt írják, a magyar miniszterelnök Ferenc pápának állítólag azt mondta, hogy az oroszok május 9-én befejezik a háborút. Ahogyan az a hír sem igaz, amit egy német hírügynökség adott közre, hogy Magyarország támogatja a további uniós szankciókat, most az orosz olajra.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.