Egy szombathelyi férfi és egy nő tavaly április közepe és május vége között erőszakkal és fenyegetéssel kényszerített prostitúcióra egy 17 éves lányt, majd az általa keresett pénzt az utolsó fillérig elvették tőle. A vas megyei ügyészség emberkereskedelem és kényszermunka miatt emelt vádat a pár ellen. 

A férfi tavaly áprilisban egy Bács-Kiskun megyei településen ismerkedett meg egy tizenhét éves lánnyal, majd rávette, hogy utazzon el vele szombathelyi otthonába, ahol aztán másfél hónapon keresztül prostitúcióra kénszerítette, a megszerzett pénzt pedig elvette tőle.

A férfi emellett elvette a telefonját, internetes oldalakon hirdette, mint prostituáltat, és arra kényszerítette, hogy napi 4-5 emberrel feküdjön le.

A kamasz többször is mondta, hogy nem akarja folytatni a munkát, mire a férfi bűntársával, egy nővel együtt többször is megverte és megrugdosta, miközben azzal fenyegette, hogy megöli a családtagjait, köztük a gyerekét is.A bántalmazott fiatal minden végtagján súlyos sérüléseket szenvedett.

A nő nemcsak hogy biztatta társát a további bántalmazásra, hanem ő szedte a a lánytól a pénzt, majd közösen, egyenlő arányban megosztoztak rajta a férfival.