Térfigyelő kamera buktatta le a biciklitolvajokat Esztergomban - Videó

Lopás a garázssoron GIF
Vágólapra másolva!
Több garázst is feltört három tolvaj tavaly januárban, amelyekből mindent elvittek, amit értékesnek találtak, többek között bicikliket, szerszámokat és pálinkát. Egyikük többször volt már börtönben, most pedig akár fegyházbüntetésre is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

A három férfi tavaly

január 6-ról 7-re virradó éjszaka lefeszítette a lakatot egy esztergomi garázs ajtajáról, majd szerszámokat és biciklit vittek magukkal, összesen 161.150, forint értékben.

Ugyanebből a garázsból

elloptak egy másik biciklit is, amely önmagában 105 ezer forintot ért.

Egy térfigyelő kamera rögzítette, amint a három tolvaj közül kettő elhajtt a helyszínről a lopott biciklikkel.

Mint kiderült, hogy ugyanez a három férfi

január 6-án este a garázssoron egy másik garázs ajtaját is felfeszítette, ahonnan 50.500,- Ft értékben vittek magukkal horgászfelszereléseket, és szerszámokat.

A három férfi két másik garázsból is lopni próbált, ám mivel az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, ott viszont semmi értékeset nem találtak.

Lopás a garázssoron GIF Forrás: Magyarország Ügyészsége

A három férfi közül ketten

egy nyitva hagyott kocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28.000 forint értékben, és lefeszítették még egy garázsról a lakatot, majd törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát vittek el.

A három férfi közül az egyik már ötször volt büntetve.

Az ügyészség a büntetett férfival fegyházbüntetés, társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.