11 év után fogták el a budapesti rablót, aki pisztollyal és sokkolóval támadt áldozatára

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi még 2010-ben pisztollyal és sokkolóval fenyegetve rabolt ki egy férfit az otthonában; közel tízmillió forintot és egy autót vitt el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói most fejezték be a nyomozást.
Vágólapra másolva!

A BRFK Rablási Osztálya jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást, miután 2010. január 25-én koraeste

egy férfi egy XXII. kerületi házban rátámadt az éppen hazaérkező tulajdonosra, majd fegyverrel vagy annak utánzatával és sokkolóval követelte a pénzét.

A megtámadott férfi a fenyegetés és a bántalmazás hatására közel tízmillió forintot adott át a rablónak, aki áldozata kocsiját is elvitte. Az eltulajdonított autót a rendőrök a helyszín közelében megtalálták, később visszaadták a tulajdonosnak.

Illusztráció, Fotó: Nagy Boglárka - Origo

Az rablót akkor nem sikerült felderíteni, de a budapesti nyomozók nem felejtették el az ügyet.

Évekkel később került látókörükbe a feltételezett tettes, akit 2021. június 8-án fogtak el.

A most 43 éves N. Csongort a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Rablási Osztály munkatársai az eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az ügyészség részére.