Egy nő azt hazudta az egyik ismerősének, hogy az egyik zenekar filmet akar forgatni, amihez ő készíthené a terveket. Később különböző okokra hivatkozva a munka miatt rendszeresen pénzt kért tőle. Több millió forintot csalt ki a férfitól.

A nő az interneten ismerkedett meg a férfival. Elhitette vele, hogy az egyik legnépszerűbb turnézenekar zeneszerző-dalszövegírója és részben tulajdonosa is. Miután a bizalmába férkőzött, felvetette neki, hogy részt vehetne az egyik projektjükben. Azt hazudta, hogy a zenekar egy olyan filmet akar forgatni, amivel növelnék az ismeretségüket, és ehhez a férfi készíthené a terveket. Azt is mondta, hogy ha megnyerik a pályázatra a támogatást, akkor 9 millió forintot kapna a munkáért.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi elkészítette a terveket és elküldte a nőnek és a zenekar frontemberének is. A zenész e-mail címe viszont nem volt valós, a nő kreálta.

A csaló azzal hitegette a férfit, hogy a projekt jól halad, de pénzre van szüksége. Különböző okokra hivatkozva több mint 11 millió forintot csalt ki tőle.Az ügyészség jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a nő ellen.