Anyák napján látta utoljára az édesanyját Berki Krisztián - tudta meg a TV2 Tények Plusz című műsora. Akkor azt is megbeszélték, hogy hamarosan az unokáját is láthatja az asszony, mert elviszi hozzá a fia.

Én úgy érzem, hogy én még nem voltam boldog. Boldog talán akkor vagyok és voltam, ha a szeretteimet boldoggá tudom tenni, vagy ő rajtuk látom, hogy boldogok. Én szerintem ebből már kimaradok"

- mondta Berki Krisztián az utolsó interjúban, amit a TV2 Tények Plusznak adott.

Berki Krisztián holttestét ebben az autóban vitték elFotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo információi szerint Berki Krisztián valamivel éjfél után, tegnap hajnalban halt meg IX. kerületi otthonában. Ahogy elsőként megírtuk, a bejelentés után négy rendőrautó és egy mentőautó érkezett a házhoz. Lezárták a környéket, és elkezdődött a helyszínelés. A rendőrök az Origo helyszínen tartózkodó tudósítójának azt mondták,

haláleset miatt indult nyomozás és az idegenkezűség kizárható, vagyis nem gyilkosság történt. 

Mazsi reggel fölhívott, és azt mondta, meghalt a fiam. Mondom neki, mi van? Azt mondja, meghalt a fiad. Reggel hívott, hogy a kislány találta meg, a Nati kint az erkélyen. Azt mondta, legyél erős, majd hívlak. Ennyit mondott, hogy majd hívlak"

- idézte fel a végzetes napot Mayer Júlia, Berki Krisztián édesanyja a műsornak. Majd azt is elárulta, hogy hétvégére várta volna őket vendégségbe. Feleségével, Mazsival az volt a tervük, hogy kislányukat, Berki Emma Katerinát elviszik a nagyihoz.Az utolsó telefonbeszélgetésük is szóba került

Anyák napján köszöntött fel videóhíváson, és mondta, hogy majd jövök, anya. Mondtam is neki, hogy jól vagy kisfiam? Erre: Jól vagyok, anya, minden rendben van, majd megyek" 

- idézte fel sírva az asszony, aki nem tudja elfogadni 41 éves fia halálát.

Megállt a szíve. Egy életerős... nem hiszem el, nem akarom elhinni különben. Állandóan jött-ment, annyira szeretett élni. Nem, nem, nem... Nem volt ő rossz gyerek. Nagyon lelkis gyerek volt" 

- tette hozzá a könnyeivel küszködve. 

Egyelőre nem tudják, hogy pontosan mi okozta Berki Krisztián halálát, de azt már tegnap közölték a budapesti rendőrök,

hogy kábítószergyanús anyagot találtak az otthonában

és kábítószer-birtoklás miatt indítottak eljárást.