Varga Judit: Európa hosszú ideje lejtmenetben van

Varga Judit, Facebook
Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán emlékezett meg Európa napjáról. Varga Judit szerint miközben Európának olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót.
Vágólapra másolva!

Varga Judit bejegyzésében azt írta: „A mai napon ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk Európa jövőjére vonatkozó víziónkról is".

A miniszter értékelése szerint az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen hazánk az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, míg több mint 800 eseményével a párbeszéd legaktívabb tagjai voltunk.

„Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket – gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére" – írta.

Varga Judit szerint Európa hosszú ideje lejtmenetben van. „És miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót."

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: „Ezt nem engedhetjük meg! Mi, Magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!"