Az első helyen végzett a múlt héten (máj. 2-tól máj. 8-ig)  a hírportálok között az Origo. Lapunkat naponta átlagosan 893 ezren olvasták, a 24-et 875 ezren, míg az Indexet 793 ezren. A heti adatok alapján drámaian alacsony a hvg, és a több mint 100 fős szerkesztőséggel dolgozó, részint Sorostól származó, részint homályos eredetű pénzekből működő Telex olvasottsága: egyik sem éri el a felét sem az Origo számainak. Megmosolyogtató, hogy a kommunista időszakbeli seftelés óta Trükkös Zotyónak nevezett Varga Zoltán lapját, a 24-et vasárnap megelőzte a sokkal kevesebb újságíróval dolgozó, ellenben igen sikeres Ripost is.

A hírportálok napi átlagos olvasója (RU-valós felhasználó) a múlt héten a következő volt (forrás: dkt.hu/Gemius Audience):

  1. Origo                 893 ezer
  2. 24                      875 ezer
  3. Index                 793 ezer
  4. hvg                    430 ezer
  5. Telex                 415 ezer
  6. 444                   360 ezer

Tegnap az Origo tovább javított, 907 ezer olvasóval a bulvároldal Blikket is megelőztük.

Emlékezetes, hogy a teljes választási héten is az Origo volt a legolvasottabb híroldal, 971 ezer napi olvasóval, azaz minden magyar portált megvert a választási héten.

Jól látható, hogy az Origót, a háta mögött közeli munkatársai által is Trükkös Zotyónak nevezett baloldali oligarcha, Varga Zoltán tulajdonában lévő 24-et és az Indexet jelentős hátránnyal követi a többi portál, ami

különösen a nagy szerkesztőséggel dolgozó hvg-nek és Telexnek kínos.

Utóbbi az eleve több mint 100 fős szerkesztőségébe éppen most vett fel három új munkatársat, a tetemes bérköltségeket a minimális olvasottságból származó reklámbevételek aligha fedezik (a Telex olvasói adományokra hivatkozik, de ekkora olvasottságnál abból is nehezen képzelhető el jelentős bevétel - kivéve persze, ha "olvasónak" neveznek egy lapot pénzelő oligarchát...). A hatalmas szerkesztőséghez képest egyre szánalmasabb az olvasottság, ahogy a személyes hazugságaival többször lebukott Szauer Péter szélsőbaloldali lapja, a hvg is egyre távolodik az 500 ezer olvasótól. Soros blogja, a 444 tőlük is elmarad, náluk azonban figyelembe kell venni, hogy kisebb a szerkesztőség mérete, így a Telexnél és a hvg-nél - relatíve - sikeresebbek.