Börtönbe kerülhet egy egész salgótarjáni drogdíler család

egy egész dílercsaládra lecsaptak a rendőrök Salgótarjánban
több ember ellen indult eljárás a salgótarjáni kábítószeres ügyben
Vágólapra másolva!
Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy salgótarjáni férfi, az élettársa, és a férfi lánya ellen.
Vágólapra másolva!

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utazott, hogy a rendszeres vásárlóik kiszolgálása érdekében drogot vásároljon. Egy egyelőre ismertlen dílertől új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és elindultak haza Salgótarjánba, ahol a rendőrök lecsaptak rájuk. A nő táskájából előkerült több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyag új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

Az elfogott pár sofőrjének szervezetéből is kimutatható volt a bódító hatású anyag, így neki

bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie.

A férfi lánya rendszeresen árulta a drogot egy kazári fogyasztónak, 2020. december 2-án tetten érték őket a rendőrök. Az ügyészség az eladóval és a vevővel szemben is vádat emelt.

több ember ellen indult eljárás a salgótarjáni kábítószeres ügyben Forrás: Magyarország Ügyészsége

A családfő még akkor sem állt le a dílerkedéssel, amikor eljárást indítottak ellene a rendőrök.

2020 decemberében új pszichoaktív anyagot adott el 20 ezer forintért egy kábítószeresnek.

Az ügyészek a többszörös visszaeső férfit, meg az élettársát kábítószeres bűncselekmény miatt börtönbe küldenék, de a férfi ugyancsak büntetett, különösen visszaeső lányával kapcsolatban is ezt javasolták.

A férfinek 4 év, lányának 3 év szabadságvesztés kiszabása az ügyészi mértékes indítvány.

A férfi esetében a büntetést a legsúlyosabb, azaz fegyház fokozatban képzelik el azzal a kikötéssel, hogy feltételes szabadságra sem bocsátható. Az asszony beismerése esetén a felfüggesztett szabadságvesztés maximumára, 2 évre, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, de felfüggesztett börtön vár az ügy két másik vádlottjára is. Sorsukról várhatóan a Salgótarjáni Járásbíróságon születhet döntés.