10 év fegyház várhat arra a férfira, aki két hónap alatt négy nőtől is lopott pénzt és egyéb értékeket, majd megpróbálta kirabolni azt a pékséget, ahol korábban dolgozott. Volt főnöke azonban felismerte.

A 35 éves férfi hajléktalanként élt Csornán élt hajléktalanként. Decemberben négyszer lopott biciklis nőktől. Követte őket, majd a biciklijüka hátulján lévő kosárból kivette a táskájukat. A pénzüket megtartotta, az iratokat eldobta. Az egyik táskában egy telefont is talált, amit eladott. Az egyiküktől pedig bankkártyát is lopott, amivel fizetett. A férfi meglopott áldozatainak összesen több mint 160 ezer forintnyi kárt okozott.

De a megélhetéséhez ez kevés volt, ezért elhatározta, hogy újabb bűncselekménnyel szerez még több pénzt.

Január elején elhatározta, hogy kirabolja azt a pékséget, ahol korábban fél évet dolgozott. Kapucnis pulóvert, maszkot, kesztyűt vett magára. Zárásra időzített. A hátsó ajtón próbált bejutni, ahol éppen összefutott a tulajdonossal,

kést rántott és megfenyegette vele, többször felé is szúrt.

Volt főnöke megragadta a kezét, hogy ne tudja megszúrni, aztán lökdösődni kezdtek, végül a támadó elmenekült. A kapucni és a maszk ellenére a tulajdonos felismerte korábbi alkalmazottját.

illusztrációForrás: Shutterstock

A büntetett előéletű, letartóztatás alatt álló férfit az ügyészség fegyveres rablás kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével, lopásokkal, és a bankkártyával elkövetett csalással vádolja. Az ügyészség 10 év fegyház, és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben, amennyiben beismerő vallomást tesz. Az ügyben a csornai rendőrök nyomoztak, a döntés pedig a csornai bíróság kezében van.