Berki Krisztián holttestét múlt héten pénteken találták meg a IX. kerületi lakásában. A helyszínelők kábítószergyanús anyagokat talált a lakásban. A Bors információi szerint a rendőrök tegnap elfogták azt a férfit, aki eladhatta a drogot Berki Krisztiánnak.

Pénteken reggel a kislánya talált rá Berki Krisztián holttestére a IX. kerületi lakásában. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miben halt meg, a gyilkosság lehetőségét azonban már kizárták a rendőrök. Az is biztos, hogy a helyszínelés közben kábítószergyanús anyagot találtak nála, ami miatt külön eljárást indítottak. A Bors információi szerint a

rendőrök hajtóvadászatot indítottak Berki Krisztián dílere ellen, és már sikerült is elfogniuk.

Berki KrisztiánFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. május 6-án ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt. A Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a május 10-én Vecsésen fogtak el egy feltételezett drogkereskedőt, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 42 éves K. István lakásán kábítószergyanús anyagokat – az előzetes adatok szerint összesen bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát –, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat, és vagyonbiztosítás keretében két nagy értékű személyautót foglaltak le" – írta a rendőrség a lapnak.

Az eljárásban kábítószer birtoklása vétség miatt kihallgattak egy 48 éves budapesti férfit is, akitől marihuánát és kokainos tárgyakat foglaltak le. A lap úgy tudja, hogy az ügyben további gyanúsítások is várhatók.