Brutális támadás áldozata lett két külföldi nagyvállalkozó Budapesten

jogos önvédelem, illusztráció, fegyver vásár németországban
Vágólapra másolva!
Tanúk kihallgatásával folytatódik a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinek és társainak a pere, akik 8 évvel ezelőtt 500 ezer forintot és más tárgyakat is elvettek két külföldi vállalkozótól, miután brutálisan kirabolták őket. Fegyvert fogtak rájuk, előbb gázsprayvel lefújták, majd megütötték őket, és a kezeiket is összekötözték.
Vágólapra másolva!

Egy férfi elhatározta, hogy akár erőszakkal is, de kirabol két, áru nagykereskedelemmel foglalkozó külföldi kereskedőt, akikről tudta, hogy sok pénzzel szoktak árusvásárlást és vámoltatást lebonyolítani. Bűnözői csoportot szervezett, amelynek két, külön eljárásban már elítélten kívül, az ügy többi vádlottja is a tagja volt.

2014. szeptember 29-én reggel támadtak a két férfira a lakásuk előtt.

A férfi „Rendőrség!" felkiáltással fegyvert fogott rájuk, majd gázsprayvel lefújták, megütötték őket és a kezeiket is összekötözték.

A brutális fegyveres rablók több mint 500 millió forintot zsákmányoltak készpénzben. Az egyik ellopott táskában pedig a pénz mellett laptopot, személyi okmányokat is bankkártyákat is találtak.

illusztráció Forrás: AFP

A támadásnak volt egy szemtanúja. Az egészet végignézte a lakás ablakából az egyik áldozat sógora, aki leszaladt a ház elé, beugrott az autójába és a rablók után hajtott, amikor azok megpróbáltak elmenekülni. Az üldözés során a bűncselekményt kitaláló és megszervező férfi

gépkarabéllyal többször rálőtt a férfira.

Bár a lövések csak az autóját találták el, a sofőr elvesztette az uralmát a kocsi felett és karambolozott, így a rablóknak sikerült elmenekülniük. A pénzt elosztották egymás között.

Az ügyészek az elsőrendű vádlottal nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével, különösen nagy értékre elkövetett rablás és lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolták meg.

A II., III. és IV. rendű vádlottakkal szemben pedig társtettesként különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt emeltek vádat. Az ügy tárgyalása holnap folyatódik a Fővárosi Törvényszéken, ahol a bizonyítási eljárás után várhatóan tanúkat fognak meghallgatni.