A parkolási korrupciós botrány után folytatódik a baloldali marakodás Zuglóban - írta a Metropol. A lap szerint úgy tűnik, Hadházyék és Gyurcsányék átveszik a kerület vagyona fölött az uralmat, kiszorítva a régi szocialista elitet.

A zuglói képviselők többsége megszavazta, hogy távozzon a posztról Baracskai Gábor, a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. vezérigazgatója, aki leginkább arról volt ismert a kerületben, hogy a szocialista alpolgármester Hajdú Flórián, és a korrupciós ügyekkel meggyanúsított volt szocialista országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kebelbarátja - írta a Metropol.

Horváth Csaba, a pálmafás budai luxusvillájáról elhíresült zuglói polgármester mindössze annyival indokolta a döntést, hogy nem megfelelően működött a cég. Baracskai menesztését mind a fideszes, mind az ellenzéki képviselők megszavazták.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén április 13-ánForrás: MTI/Illyés Tibor

A lap azt írja, az eset nem sokkal azután történt, hogy Baracskait lencsevégre kapták, amint egy kávézó teraszán tárgyal Tóth Csaba, volt szocialista országgyűlési képviselővel, akit több korrupciós üggyel is gyanúsítanak, márciusban pedig a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, és házkutatást tartott nála a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében.

Tóth Csaba, az MSZP jelöltjeként indult volna az ellenzéki előválasztáson, ám szeptemberben visszalépett, miután zűrös ügyei miatt a DK és a Momentum is kifarolt mögüle.

Tóth Csaba még mindig befolyásos Zuglóban?

Nemrégiben kiszivárgott egy fotó, amin Tóth Csaba többek között Baracskaival és a kerületi szocialista alpolgármesterrel, Hajdú Flóriánnal tárgyal, ami arra enged következtetni, hogy posztokon maradt emberein keresztül még mindig befolyással bír Zugló működésére. A városgazdálkodási vezér leváltása valószínűleg erre is válasz a kerületi politikusok részéről, igyekeznek megszabadulni Tóth, még pozícióban lévő embereitől.

Több ezer zuglói ingatlan sorsa is a tét

Baracskai távozásával most arra számítanak a zuglói képviselők, hogy az ilyesfajta képtelenségek megszűnnek, és talán rendeződnek a kerületi önkormányzati bérházak ügyei is. A tét hatalmas, a cég ingatlangazdálkodási osztálya ugyanis mintegy 2200 zuglói önkormányzati lakás és 1000 helyiség felett uralkodik. A vezérigazgatói munkakör betöltésére a zuglói önkormányzat pályázatot ír ki, a tender eredményhirdetéséig tartó időszakra Baranyai Zsoltot, a városüzemeltetési osztály vezetőjét bízták meg az önkormányzati cég irányításával - írta a Metropol.