Letartóztathatják Berki Krisztián drogdílerét

Berki Krisztián, 2021. július 13., bíróság, tárgyalás, bűnügy, bűntett, közlekedés, büntetőfékezés
Berki Krisztián a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságán 2021 július 13-án
Vágólapra másolva!
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a 42 éves drogdílernek, akitől a kábítószert vehette Berki Krisztián, aki május 6-án halt meg. Egy 48 éves férfit is kihallgattak a halálával kapcsolatban, de nem lehetetlen, hogy lesznek még az ügynek más gyanúsítottjai is.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Berki Krisztián holttestére pénteken talált rá 8 éves kislánya a férfi IX. kerületi otthonában. A helyszínelők kábítószergyanús anyagokra bukkantak a helyszínen, ami miatt kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás a BRFK-n. A Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a férfi halála után négy nappal, május 10-én fogták el azt a férfit, egy feltételezett drogkereskedőt, aki a drogot adhatta el Berki Krisztiánnak. A férfit őrizetbe vettek és indítványozták a letartóztatását.

Berki Krisztián a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon, 2021 július 13-án Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Miközben a dílert kihallgatták, átkutatták a lakását, ahonnan bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát foglaltak le a nyomozók kábítószerrel szennyezett eszközök, digitális adathordozók és két, nagyon értékes autóval együtt.

A nyomozók kezdeményezték az ügyészeknél a férfi letartóztatását, amit indítványoztak már az ügyészek. Dr. Bagoly Bettina szóvivő, a Fővárosi Főügyészség csoportvezető ügyésze az Origo kérdésére megírta, hogy

a férfi büntetett előéletű, korábban is ugyanilyen jellegű, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el.

"A nyomozás emellett kezdeti szakaszban van, és fennáll annak a veszélye, hogy a férfi a bűncselekmény bizonyítását megnehezítené. Az ügyészség álláspontja szerint, a gyanúsított letartóztatása indokolt. A kábítószer-kereskedelem bűntettét a törvény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni" - tette hozzá.

Az ügyészség indítványáról várhatóan ma dönt a bíróság.