Hadházy a benzinpénz és a fizetés miatt tenné le az esküt, de nem járna be a parlamentbe - videó

Hadházy Ákos
Budapest, 2016. október 16. Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke beszédet mond az LMP, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös demonstrációján a főváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2016. október 16-án. Az ellenzéki pártok a Népszabadság megszüntetése és a korrupció ellen tüntettek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos világossá tette, nem járna be a parlamentbe dolgozni, csak a pénz kell neki. 
Vágólapra másolva!

- mondta a Szeged TV-nek Hadházy Ákos.

Hadházynak csak a benzinpénz kell, nem járna be a parlamentbe Forrás: MTI/Mohai Balázs

Arra a kérdésre, bejár-e a parlamentbe azt felelte:

Munka nélkül dőlnek a tízmilliók Hadházyhoz

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt egy évben Hadházy Ákos mindössze két alkalommal ment be az Országházba, vagyis a baloldali politikus lényegében nem járt be a munkahelyére. Ehhez képest Hadházyt parlamenti képviselőként ez idő alatt bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, és kapott irodát, lakást, üzemanyagkártyát és fizetett munkatársat.

Ez nem zavarta Hadházyt, amikor pénz kellett

Hadházy Ákos az előző, a 2018-as országgyűlési voksolás idején is úgy próbált némi médiafigyelemre szert tenni, hogy azt hangoztatta: nem ül be az országgyűlésbe. A bojkott ötletét a politikus ezúttal is bedobta, annyival megtoldva, hogy a 2022-es választást elcsalták.

Érdekes módon az utóbbi mozzanat akkor nem zavarta Hadházy Ákost, amikor a fizetést kellett felvenni.

2018. május 1. és 2022. április 30. között Hadházynak összesen bruttó 48 millió forintnyi tiszteletdíjat bérszámfejtettek.

A képviselő ugyanakkor – az adatok szerint – valóban nem hitt a parlamenti politizálásban, az elmúlt négy évben ugyanis mindössze három alkalommal emelkedett szólásra az ország házában. Ebből kétszer saját mentelmi ügye miatt kért szót.

Trágár táblák mutogatására ugyanakkor futotta erejéből: egyesek szerint a magyar parlamentarizmus mélypontja volt, amikor Hadházy 2019-ben az egyik vita alkalmával nyomdafestéket nem tűrő szövegű táblát emelt a magasba.