„Ön történelmet írt" – ezekkel a szavakkal gratulált Antony Blinken, az Amerikai Egyesült Államok magyar származású külügyminisztere Twitter-oldalán a most megválasztott köztársasági elnöknek. A díszünnepséget a kormány kiemelt fontosságú állami eseménynek nyilvánította, a HírTV pedig ismét a már megszokott minőségben és tartalommal tematikus nappal jelentkezik.

Május 10-én lépett hivatalba Novák Katalin, ám a köztársasági elnöki beiktatása május 14-én, szombaton lesz. 420 perces műsorfolyamot készítünk" - mondta Farkas Emese a tematikus nap szerkesztője - külföldi és magyar példákat felidézve, politikai és társadalmi környezetbe ágyazva végig közvetítjük a beiktatási ceremóniát, és folyamatosan friss híreket is sugárzunk. Protokollszakértőket, elemzőket és a tudósítóinkat is bevonva biztosan nem lesz hiányérzete a Hír TV nézőinek.

A műsor reggel 8 órakor kezdődik. Fél 9-től a Kálvin téri református templomból közvetítünk ökumenikus istentiszteletet. 11-től pedig a Kossuth térre kapcsolunk, a beiktatási díszceremónia helyszínére, ahol a katonai tiszteletadást követően a köztársasági elnök mond beszédet. Ezután Balázs János világhírű zongoraművész zenél majd tanítványaival. Hármas ikrei születése óta először lép fel nagyközönség előtt Rúzsa Magdi énekesnő.

A Hír TV Angol utcai stúdiójában a Párbaj népszerű műsorvezetője, M. Dobos Marianne és a Napi Aktuális házigazdája, Gerhardt Máté vezeti majd a beszélgetést. A backstage a Mozaik stábjáé: a színes témák szakértői most is Gyürky Enikő és Szani Roland lesznek. A Kossuth téren M. Kovács Róbert és Gáll Csongor számít a figyelmükre.

"A haza minden előtt" világos ideálért dolgozott Áder János leköszönt államfő – a hogyanról is szó lesz az elmúlt tíz év értékelése során – mondta Gajdics Ottó, a csatorna tartalmi igazgatója. Nem mehetünk el a nemzetegyesítés szimbolikája mellett sem, és természetesen a jövőbe is tekintünk - tette hozzá.

A délelőtt folyamán a stúdióban folyamatosan ott lesz Halkó Petra, a Századvég és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet kutatója. Ők kommentárokkal, elemzésekkel készülnek, várunk női politikusokat, sok szó esik majd Novák Katalin fő témájáról a családvédelemről, és egy sztárvendéggel is készülünk.

A Hír TV ünnepi műsora 8.00 órakor kezdődik és 15.00 óráig tart majd Novák Katalin ünnepélyes beiktatási ceremóniájáról.