Megszólaltak a szomszédok, elmondtak mindent Berki Krisztián díleréről

Berki Krisztián 2023
Vágólapra másolva!
Elfogta a rendőrség azt a 42 éves drogdílert, aki Berki Krisztián halálával hozható összefüggésbe, egy 48 éves férfit is kihallgattak, de további gyanúsítások várhatóak.
Vágólapra másolva!

Berki Krisztián holttestét múlt héten pénteken találták meg IX. kerületi otthonában. A helyszínelők kábítószergyanús anyagokra is bukkantak a helyszínen, így büntetőeljárás is indult a BRFK-n.

A rendőrök hamar sikerrel is jártak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói Berki halála után négy nappal, azaz május 10-én elfogtak egy feltételezett drogkereskedőt, akit őrizetbe vettek és indítványozták a letartóztatását.

A 42 éves K. István lakásán bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát találtak,

valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és – vagyonbiztosítás keretében – két, nagy értékű személyautót foglaltak le.

Helyszínelnek a rendőrök Berki Krisztián lakásánál május 6-án Fotó: Polyák Attila - Origo

A Vecsés egyik elegáns negyedében élő férfit az utcában lakók zárkózottnak, csendesnek ismerték, ezért is lepődtek meg, amikor egy nappal korábban rendőrök lepték el a környéket.

Az ügyben további gyanúsítások várhatóak, így ha bebizonyosodik az a feltételezés, miszerint drog okozta Krisztián halálát, könnyen meglehet, hogy több hazai híresség is bajba kerül.

A rendelkezésre álló információk alapján nagy az esélye annak, hogy Krisztián olyasvalakitől vásárolta, vagy kapta az illegális szert, aki kapcsolatban van más, olyan ismert emberrel, aki alkalmanként, vagy rendszeresen drogot fogyaszt - írja a Bors.